søndag den 5. september 2010

Kvinder elsker teknologi

Kvinder har ikke forstand på teknik, og de vil hellere shoppe efter sko end gadgets. Fordommene fylder, når snakken falder på kvinders forhold til teknologi. Men med en ny E-bog viser den digitale trend-ekspert og blogger Christiane Vejlø, at en voksende gruppe danske kvinder lever i tæt symbiose med en stigende mængde af elektronik, og de er trætte af at blive talt ned til.

Kvinder er fremtidens storforbrugere af teknologi og hverdagselektronik. Derfor er det også tankevækkende, når undersøgelsen viser, at så mange af dem føler sig overset af både medier, sælgere og producenter , fortæller Christiane Vejlø kvinden bag bloggen But-Why og den netop offentliggjorte E-bog Elektronista eller Elektro-not- Kvinder, Teknologi og Trends .

Gennem interviews, samtaler, fokusgrupper og observationer har Christiane Vejlø identificeret tre typer af kvindelige teknologiforbrugere. Christiane Vejlø anbefaler, at man læser bogen og så spørger sig selv, sin mor, kæreste eller søster om hun er Elektronista, Elektro-neutral eller Elektro-not. Det gælder nemlig om at lytte til kvinderne, hvis man vil vide noget om den nære fremtids forbrugerkrav.

Når det gælder teknologi er kvinder rigtig gode til at melde klart ud, og de reagerer meget intuitivt. Hvis et produkt ikke er nemt at gå til, mister de interessen og får på den måde ikke det bedste ud af produktet. Branchens manglende evne til at udnytte teknologibegejstringen hos kvinderne er en stor hindring, når det gælder om at nå de ofte meget købestærke målgrupper med produkter, de rent faktisk har brug for , udtaler Christiane Vejlø.

I E-bogen fortæller kvinderne om deres forhold til teknologi, og der tegner sig et billede af en ny generation af elektronikelskende Elektronista er, som har fået nok af stereotypiske kvindeprodukter.

Jeg elsker al elektronik, der gør livet nemmere og sjovere. Hvis det er lyserødt eller klichépiget føler jeg det som en fornærmelse mod mit intellekt, og så køber jeg det ikke fortæller en Elektronista.

E-Bogen giver et indblik i -hvilke produkter kvinderne planlægger at købe i løbet af det næste år, -hvad der får dem til at købe, -hvad der afholder dem fra det, -hvem der tager købsbeslutningen i hjemmet og -hvad de mener om lyserød elektronik. E-bogen Elektronista eller Elektro-not- Kvinder, Teknologi og Trends kan bestilles gratis i en begrænset periode på But-Why bloggen.

Gennem kommunikationsrådgivning, digitale koncepter og trendanalyse arbejder But-Why.dk for at bygge bro mellem teknologi, digitale oplevelser og hverdagsbrugere uden teknisk specialviden. But-Why sætter altid brugen og brugeren i fokus.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar