søndag den 26. september 2010

Joan Ørting vil gøre dig klogere på sex og parforhold

Uddannelsen som sexolog har givet Joan Ørting et sjældent indblik i forholdet mellem mænd og kvinder. Et forhold hun aldrig bliver træt af at beskæftige sig med. Derfor uddanner hun selv fremtidens sexologer og parterapeuter. Og der er hårdt brug for dem. Hvorfor fortæller hun om på et foredrag i København på torsdag.

"Vi lever i en hektisk og frigjort tid, hvor skilsmisseprocenten er høj og 20 pct. af befolkningen lever som singler. Alene de tal bør overbevise enhver om, at der er brug for gode sexologer og parterapeuter. Folk der kan lære os om sund kommunikation mellem kvinder og mænd," siger Joan Ørting, der selv er uddannet sexolog, kognitiv terapeut, life–coach og meditationslærer.
På baggrund af al sin viden har Joan Ørting oprettet både en sexolog og en parterapeutuddannelse på Christianshavn, hvor hun uddanner de kommende generationer af sexologer og parterapeuter. Og det er disse uddannelser Joan Ørting fortæller om i sit foredrag på Christianshavn på torsdag.

"Mange parforhold er gået helt i stå og er drænet for energi af dagligdagens trummerum og praktiske gøremål med job og børn. I de forhold er hvert eneste minut skemalagt og folk glemmer derfor at prioritere hinanden og så kommer skilsmisserne," siger Joan Ørting og fortsætter:
"I den anden ende af spektret byder mange menneskers hverdag også på powerdating, net–møder, pornografiske reklamer og ekskærester i kølvandet. Næsten alt er tilladt, og man har travlt med at afprøve og udfordre sig selv og hinandens seksuelle grænser, men det har konsekvenser. Der er brug for inspiration og vejledning i forhold til alle de nye udfordringer, vi støder på i singlelivet, i parforholdet og i ægteskabet," siger Joan Ørting.

Tabuemner på bordet
Hun mener, der er brug for at tale de konflikter igennem man oplever.
"Vi har brug for at holde fast i os selv, finde vores værdier og kæmpe for det, der virkelig betyder noget for os. Derfor har vi brug for sexologer, der kan gå ind i debatten og sætte ord på vores kampe, konflikter og lyster. Vi har brug for sexologer, der tør smække tabuemnerne på bordet, der kan lære os om sund og konstruktiv kommunikation og som vigtigst af alt kan give os mod og værktøj til at kaste os ud i kærligheden," siger hun.

Men er der så virkelig brug for så mange sexologer og parterapeuter kan man spørge Til det svarer Joan Ørting:
"Jeg synes tallene taler for sig selv og udover de klassiske funktioner er der også brug for sexologer til at undervise, informere, holde foredrag og i det hele taget tage vare på de emner og problemstillinger, der ligger indenfor området seksualitet.

Så har du lyst til at samtale og rådgive om seksualitet, parforhold og singleliv Coache og vejlede omkring kærlighedsproblemer Undervise, informere, holde foredrag, og tage vare på de emner og problemstillinger, der ligger indenfor området seksualitet Lære noget nyt og udvikle dig Så er Joan Ørtings uddannelser måske noget for dig.

Læs mere om Joan Ørtings uddannelser og tilmeld dig foredraget på www.joanoerting.dk eller ring på
70 204 308.

Der er gratis adgang til Joan Ørtings foredrag:
Foredraget finder sted: Torsdag d. 27.11. kl. 19.00 i Villa Wilder, Wildersgade 55, 1448 København K.

For nærmere info se: www.joanørting.dk

Boks 1:
Joan Ørtings uddannelser:

Sexologuddannelsen:
Formålet er at uddanne gode, engagerede sexologer, der med stor faglig viden og personligt overskud kan undervise og oplyse om seksualitet, kærlighed og samliv. I løbet af uddannelsen kommer man bl.a. ind på seksualitetens historie og udvikling, kvindelig og mandlig seksualitet, normalitet og mangfoldighed, seksuelle kulturer og subkulturer, kønsidentitet.

Der er til de forskellige temaer oplæg, cases, gruppearbejde, litteraturstudie samt besøg af relevante personer/gæstelærere.
Sexologuddannelsen består af 12 moduler á 3 dage fordelt over ca. 2 år.

Parterapeutuddannelsen:
Her får deltagerne viden om og forståelse for parforholdets dynamik. Eksempler på temaer, der bliver berørt:

Kommunikation
Den gode samtale
Skilsmisse
Vaner
Behandlingsmetoder
Sex i parforholdet
Stress
Familieliv
Jalousi og utroskab

Der er til de forskellige temaer oplæg, cases og gruppearbejde, samt besøg af relevante gæsteundervisere. Der er krav til studerende på parterapeutuddannelsen om en tidligere specifik uddannelse, som fx sexolog, terapeut, coach, psykolog etc.

Parterapeutuddannelsen består af 4 moduler á 3 dages varighed fordelt på ca. 1 år.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar