onsdag den 1. september 2010

Bryllup: Danske brudepar søger tilbage til rødderne

Brudeparrene vil have personlige bryllupper der huskes, og lokalmiljøet kommer igen til at spille en stor rolle for bryllupsfesten. Haverne og de lokale forsamlingshuse, hvor lejeprisen er lav, traditionerne har levet længe og stemningen er som da mormor og morfar blev gift, er gået hen og blevet trendy. For kun få år tilbage, kunne brylluppet ikke blive ekstravagant nok. Brylluppet skulle være som et rigtigt prinsessebryllup! Så kom krisen - og nu er selv prinsesserne blevet bevist omkring økonomi, budgetter og miljøhensyn.

AMERIKANSKE BRYLLUPPER ER YT
Mens sommeren for alvor rammer Danmark, er bryllupssæsonen på sit højeste, men bryllupsbranchen er stadig hårdt ramt, for bryllupsbudgetterne har været mere omstillingsparate, end for forhandlerne i branchen har kunne forudse. Begrebet " et ægte prinsessebryllup " har længe været det, som de danske brude har stræbt efter. Danskerne har I mange år været inspireret af Amerikanske bryllupper hvor kjolerne ikke kunne blive store nok, slottene ikke være romantiske nok og maden ikke være eksotisk nok. Slottet er skiftet ud med de lokale forsamlingshuse, den lejede cadillac er skiftet ud med en ladcykel, pyntet med grøftekantsblomster og eksotiske råvarer som foie gras, krokodille og bøffel er skiftet ud med danske klassikere som rodfrugter, jordbær, oksekød og kylling.

Programansvarlig Martin Rieck, fra Bryllupskanalen, Danmarks TV station om bryllup fortæller: Vi oplevede hurtigt at interessen for kreative ideer og gør det selv tips til dekorationer og bryllupsplanlægningen, var enorm. Derfor har vi også satset på at give de kommende brudepar en masse inspiration til hvordan man let gør det billigt, når brylluppet samtidig skal være helt unikt og personligt.

VI RYKKER TILBAGE I FORSAMLINGSHUSENE
Forsamlingshuse har i mange år været associeret med bingo, hammondorgel og "sejler opad åen". Blandt moderne brude et kikset levn fra fortiden, men bryllupsdesigner Louise Lie von Linstow ( der har skrevet bogen Ja! vi skal giftes og er kendt fra "Den store dag" på DR1 og er ekspert i bryllupsoppyntning ) oplever at brudeparrene igen er begyndt at vælge den billige løsning og derefter få en professionel til at pynte det op og gøre det både personligt og moderne: " De fleste bryllupper jeg pynter op til har de seneste år været forsamlingshuse og teltbryllupper i haven. Jeg bruger klassiske danske blomster der er i sæson, fremfor eksotiske orkidéer og Callaer fløjet ind fra Thailand og Mexico. Det er billigere og mere miljøvenligt og det helt rigtige signal at sende til sine gæster i disse år. Det er ikke længere så vigtigt for os at flashe vores pengepung, men at vise at vi tør gøre brylluppet personligt, unikt og at vi tænker på både miljø og den gode stemning. At holde bryllup i haven eller forsamlingshus er faktisk blevet trendy igen."

BRUDENE SMØGER ÆRMERNE OP
Selvgjort er velgjort og så er det både billigt og personligt. De danske brude er ikke længere bange for at kaste sig ud i design af ringe, takkekort og borddekorationer, og til forskel fra tidligere, forestår de ikke blot designet, men også udførelsen af det færdige produkt. Det betyder at det kommende brudepar kan spare penge og samtidig er der mulighed for, at processen kan blive en rigtig hyggelig og romantisk del af forberedelserne til den store dag.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar