fredag den 1. oktober 2010

Danmarks sejeste kvinder er kåret

Torsdag aften blev Fun Fearless Female Awards 2008 uddelt på Glyptoteket magasinet Cosmopolitan og ONLY står bag prisuddelingen, der hylder fantastiske og seje kvinder.

Fun Fearless Female Awards hylder seje danske kvinder under 35, der har haft mod til at gøre noget specielt med deres liv og inspirerer andre som gode rollemodeller. Der blev uddelt 17 priser af en lang række kendte og seje danske kvinder. Årets hovedpris "Fun Fearless Female Award 2008" på 25.000 kr. gik til den 34–årige Signe Møller, som har startet nødhjælpsorganisationen 100 % til Børnene, der hjælper børn i Afrika til et bedre liv.

"Cosmopolitan er meget stolte af vinderne, der alle er dynamiske og inspirerende forbilleder. Når Signe tildeles hovedprisen som Fun Fearless Female 2008, er det fordi, både Cosmopolitans læsere og juryen har peget på hende som én, der har gjort en forskel for sig selv og andre", siger Cosmopolitans chefredaktør Julia Lahme.

Flere seje kvinder
Ud over hovedprisen blev der uddelt yderligere 16 priser til beundringsværdige kvinder. Talentprisen gik til sangerinden Jeanett Albeck, keramikerduoen Claydies fik design–prisen, mens chef–prisen blev tildelt biografdirektør i Øst for Paradis; Line Daubjerg Christensen. Iværksætterprisen gik til Lærke Hein for den nyskabende KarriereBar, der mikser drinks med kunst. Helle Rohde, der står bag sitet gademode.dk, vandt stilprisen for at vende perspektivet og gøre gaden til en catwalk. Prisen som årets grænsebryder gik til livgarden Joan Christensen, og Maj–Lie Søndergaard Eskesen modtog miljøprisen for at give landbruget en økologisk opsang.

Kvinfos Güzel Turan blev årets forbillede, fordi hun har nedbrudt fordomme og skabt mulighed for en bedre integration af etniske kvinder, skønhedspioneren Lillie Gitte Østergaard blev hyldet for at få andre til at føle sig smukke og lækre, mens hjerneforskeren Milena Penkova vandt Curieprisen for sin forskning i hjernecellers gendannelse. Og rapperen Aisha Thorsen fik omtankeprisen for at give mod til unge piger, så de tør stå frem med deres egne unikke stemmer.

Hyldest til Tine Bryld
Cosmopolitans ærespris redaktørprisen blev i år tildelt Tine Bryld for hendes utrolige indlevelsesevne og livslange indsats for at hjælpe unge danskere med deres problemer. Med provokatørprisen gav Cosmopolitan sin respekt til Nadia Plesner for hendes debatskabende T–shirt til fordel for Darfur. I venindekategorien vandt Caroline Brandt Frederiksen for at motivere og inspirere sin veninde til at gøre sin uddannelse færdig, mens læserprisen gik til Malene Skaadegaard for at træffe store beslutninger.

Læserne i centrum
Det er Cosmopolitans læsere, der har nomineret de 66 seje kvinder i årets Fun Fearless Female Awards, og det også dem der sammen med en jury af kendte danske kvinder har afgjort, hvem der løb med priserne.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar