lørdag den 6. november 2010

Mode og medica på rejsen

Fødder og ben kan hæve gevaldigt når man rejser, og der er risiko for at der opstår såkaldte vene–thromboser, som er små blodpropper i de dybereliggende vener i benene. I de senere år har der sågar været rapporteret om enkelte dødsfald som følge af at blodpropperne har hæmmet tilbageløbet af blod fra benene til hjertet.

Der findes nu flere hjemmesider om problemet, se f.eks.på dansk Statens Serum Institut (www.ssi.dk/rejser/ under menuen "Rejseråd") og www.economy–class.co.uk.

Et kendt eksempel, der har været fremme i medierne, er den engelske kvinde Emma Christoffersen, der i en ung alder på 28 år døde som følge en blodprop på en flyrejse fra Sydney til London.

Især for kvinder kan en anden bivirkning være, at benene bliver grimme f.eks. som følge af blodudtrækninger.

Firmaet ProBody Medical lancerer nu en helt ny type rejsestrømper med intelligente tekstiler, der både er moderigtige og samtidigt forebygger hævningerne. Strømperne anbefales af Statens Serum Institut, se www.vaccination.dk under "ting til rejsen".

Strømperne er strikket ganske specielt, så de fordeler trykket i venerne opad, hvorved blodforsyningen øges over benenes areal svarende til en slags mikromassage.

Strømperne bliver strikket så de er tynde og åndbare, dvs. at luft kan trænge igennem. Ligeledes bevirker dette, at strømpen ikke føles lukket og tæt sluttet om benene, og at man kan komme af med sveden. Ved brugen af såkaldte højfilament–garner er strømperne også gennemsigtige så benene er synlige gennem strømperne.

Til kvinder leveres faconerne knæstrømper, sid–selv lårstrømper ("stay–up") med moderne blondekant, samt strømpebuks.

Tilsvarende leveres der en kraftigere knæstrømpe, hvor benene ikke er synlige. Disse er også velegnet til mænd.

"Vore nye strømper sætter helt nye mål og standarder for moderne sundhedsstrømper på markedet, og er den højeste kvalitet der findes i Danmark. Strømperne er CE–mærkede og produceres i.h.t. ISO 9000 med en effektiv produktionsteknik, som også gør strømperne konkurrencedygtige på prisen", oplyser ProBody Medical.

De nye intelligente rejsestrømper fås hos Matas, Apoteker, Bandagister, Fodterapeuter, Actera– og Sygeplejeforretninger m.fl. under mærket "Easy Step"

Billede 1: Her ses fotomodellen Anne Stange med de nye rejsestrømper – med blondekant.


 

Læs mere her

tags: Danmark, London, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar