lørdag den 11. oktober 2014

Ny innovation giver sundere hår ved hver vask

Pantene Pro-V lancerer næste generations hårpleje, som beskytter håret mod kobber i vandet og forbedrer hårets sundhed, hver gang håret vaskes. Innovationen er udviklet efter forskning, som viste, at kobber i vandet kan skade håret. For at reparere og forebygge disse skader lancerer Pantene EDDS – en ny teknologi, som lokaliserer kobber i vandet og beskytter håret mod skader. Pantene Pro-V er kendte for deres innovationer inden for hårpleje. Nu tager Pantene næste skridt og opdaterer de aktive ingredienser i alle deres shampooer på markedet med EDDS Antioxidant Damage Blocker Technology. Teknologien er resultatet af et omfattende studie, som er baseret på analyser af hår fra over 450 kvinder i ni lande. Resultaterne viser, at mens kobber er vigtigt for kroppen og spiller en vigtig rolle, når håret produceres, så kan overskud af kobber svække håret over tid. Pantene bliver det første shampoomærke på markedet som er designet til at forhindre korrosion af proteinet ved at reducere ophobningen af kobber i håret.

– Oxiderende processer forårsaget af kobber i vandet nedbryder hårets grundstruktur og gør det mindre modstandsdygtigt. Håret slides mere af eksempelvis børstning og føntørring, hvilket medfører, svækkelse af håret, skader på hårstråets overflade, mindre glans og spaltede spidser, siger Pantenes hårforsker, dr. Jeni Thomas.

EDDS Antioxidant Damage Blocker Technology
Pantene Pro-V's hårforskningsinstitut har udviklet den nye teknik, som mindsker de negative effekter, som kobber kan have på håret, hver gang håret vaskes. Ved hjælp af antioxidanten EDDS, der opfanger kobber i vandet og hjælper med at neutralisere overskuddet af kobber i håret, vaskes selve kilden til skader på håret væk. Håret får også hjælp til ikke at opsamle for meget kobber over tid. Ved regelmæssig brug mindskes de negative effekter, som kobber kan have på håret, og håret får sin naturlige styrke og glans tilbage.

Kobber i vandet
Der er kobber i de fleste vandkilder. Enten bliver det tilført under rensningsprocessen, eller også kan det komme fra kobberrørene, som leder vandet til hanen. Hvis hårfibrene absorberer for meget kobber, kan det skade proteinerne i hårstråets kerne og gøre håret svagere med tiden.

– Alle hårtyper har spor af kobber. Håndtering af mineraler i vandet, som f.eks. kobber, kræver en anden metode end for at fjerne snavs og fedtstoffer. Vi var nødt til at finde noget, der kunne virke som en magnet på mineralerne. EDDS-molekylet, som vi også kalder Antioxidant Damage Blocker Technology, fungerer netop på den måde, som en magnet, der kan opfange de skadelige mineraler, forklarer Jeni Thomas.

Pantene Pro-V med Antioxidant Damage Blocker Technology fås i butikkerne til udsalgspriser fra 38,90 DKK.




tags: teknologi, innovation, mineraler,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar