mandag den 10. februar 2014

Her skal du gå i byen Bangkok

image description
Hvor skal man satse sine penge og ikke mindst ferieaftener i denne pulserende by, hvor hvert gadehjørne afslører nye indbydende neonlys og glad musik Vi giver 5 ekspert bud på, hvor du skal gå i byen, alt efter dine præferencer.
Bangkoks natteliv får Kødbyen og Istedgade til at ligne en mandag aften med en endnu ikke udfyldt selvangivelse. Byen er Asiens ubestridte fest præsident med alt, hvad hjertet kan begære lige fra blærede rooftop barer, hyggelige retro caféer, små jazzjoints og alt derimellem, under og over. Meget bekvemt, så er der aldrig en dag i løbet af ugen, hvor der ikke er en absolut gyldig grund til at feste - kun på enkelte "tørre" helligdage i årets løb eller inden en valgdag, vil det natten forinden være forbudt at sælge og servere alkohol - dvs. åbenlyst i fuldt dagslys. På sådanne aftener er det utroligt populært at drikke te af store kander og blande indholdet med isterninger og diverse mixers. Vil du drikke af original flaske, så har din nærmeste tuk-tuk chauffør svaret.

1) Sukhumvit 11
I godt og vel et årti var de berømte natklubber Bed Supperclub og Q-bar synonymer til Sukhumvit 11. I starten af 00'erne blev dette område gæstet af velhavende unge thailændere, udenlandske studerende eller tilflyttere samt en sikker strøm af freelancemodeller på alle onsdage, hvor der i alle Bed's leveår var gratis indgang og drinks til de smukke. I dag er Bed Supperclub lukket, men området omkring Sukhumvit 11 oplever alligevel stigende popularitet med nye klubber og barer, der blomstrer op og et bredere klientel, hvor både turister fra nær og fjern og den thailandske middelklasse nu også leger med.

2) RCA (Royal City Avenue)
RCA får Jomfru Anegade på en våd aften til at blegne. På den ene side af gaden ligger det ene kæmpediskotek efter det andet med sektioner, som gerne hver især holder sig til thailandsk live rock musik, hip-hop/R&B eller elektronisk musik. På den anden side af gaden er vi lidt nede i gear på mindre og mere intime barer. RCA tiltrækker hovedsageligt et ungt klientel, selvom gennemsnitalderen har været stigende gennem årenes løb. Siger du "RCA" (på engelsk), så ved alle taxachauffører hvor, du skal hen.

3) Thonglor og Ekamai
Thonglor er de unge, smarte og velklædte thailænderes festområde. Her er der skruet op for sofistikeret hipt design og edgy musik. Her kommer kun få turister, og de udlændinge, du finder her, er unge insidere. De er gerne studerende, unge tilflyttere eller Bangkok-gengangere med thailandske venner. Måske på grund af beliggenheden lidt længere ude af Sukhumvit Road, et stykke væk fra de populæreste turistområder, har Thonglor og Ekamai endnu ikke rigtigt været i turisternes søgelys, men hvis du vil opleve, hvordan den bangkokianske middelklasse fester, så er dette et godt bud.

4) Khao San Road-området
Ingen liste over byens natteliv vil være komplet uden at nævne Khao San Road. Området har i flere årtier været centrum for de unge rygsækrejsende og frie sjæle med gammelt tøj og dreadlocks fra en svunden hippietid. Som turismen til Thailand i årenes løb er vokset, er området omkring Khao San blevet lidt mindre trashy, og der er nu både gode hoteller, restauranter og barer, der tiltrækker et meget blandet klientel fra hele verden - også thailændere. Det er altid en farverig oplevelse at tage en tur til Khao San Road, hvor festen aldrig stopper. Her består nattelivet hovedsageligt af udendørs caféer og billige barer med masser af underholdning og gimmicks på gaden. Meget interessant, så er der inden for få hundrede meter af Khao San Road en masse charmerende småbarer med livemusik, som primært besøges af thailændere. Så i dette område finder du både en global gadefest og en meget lokal barscene med thailandske popsange, der udføres live i små intime barer.

5) Til natteravnene
Fælles for de fleste Bangkoks barer og natklubber er, at de pga. den thailandske lovgivning lukker mellem kl. 01-02 om natten. For dem, der ikke har fået nok, er Khao San Road altid et godt bud på et par ekstra timers fest. Dertil har byen altid en håndfuld klubber, som af den eller anden grund har fået lov til at holde åbent i længere tid (vores bud er, at de har lavet en win-win aftale med den lokale politichef, eller også kan det betale sig at få en bøde i ny og næ ). Klubber som Narz, Mixx, Bossy, Bash, Tapas, WIP, Shock 39, og Safe House er muligheder i skrivende stund, men der sker mange ændringer på dette område, så undersøg mulighederne på forhånd og lav lidt research på de enkelte klubber, da kvaliteten varierer.


Læs mere her

tags: restaurant, politi, Thailand, Asien, lovgivning, Bangkok, diskotek, turistområde, præsident, penge, rock, natklub, studerende,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar