søndag den 19. juni 2016

Nationalkagen: Jordbærtærte med nyplukkede danske bær


Det-er-jordbær-tid og jordbærtærten er valgt som vores favoritkage. Ikke uden grund. For friske danske jordbær, med både sødme og syre, passer flot til en jordbærtærte med marcipanbund.Lige nu bugner køkkenhaverne og gårdbutikkerne med jordbær, og der er ikke meget, der kan måle sig med nyplukkede, danske jordbær. De er noget helt specielt med deres kraftige smag af bær, passende syre og sødmen fra solens stråler.

Og ja, jordbærtærten er den mest populære danske kage, som vi ikke kan få nok af. For vi elsker jordbærkager, når det endelig er sol og sommer. Desuden matcher den røde farve og en hvid chokoladedekoration meget godt Dannebrog, hvis vi skal være lidt nationale.

Tips: Jordbær bevarer friskheden bedst, hvis de stilles på køl indtil et par timer før servering. Herefter må bærrene gerne få varmen ved stuetemperatur inden servering - så smager de nemlig bedst og af mest.

Jordbærtærte med mazarin

Mandelmørdej
100 g sukker
En halv vaniljestang
225 g hvedemel
50 g Original Odense Marcipan, revet
175 g smør
1 æg

Mazarinmasse
100 g Original Odense Marcipan
100 g sukker
100 g smør
2 æg str. L
2 spsk. hvedemel

Et halvt kg friske jordbær
Flormelis eller smeltet hvid chokolade til pynt
Flødeskum eller cremefraiche serveres til

Bland vaniljekornene godt sammen med sukker og bland dernæst med mel og revet marcipan. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg. Læg dejen i køleskabet i 30 min.
Rør marcipan, sukker og smør blødt og cremet. Rør æggene i et ad gangen og bland med mel.
Rul tærtedejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter. Fyld den med mazarinmasse og bag tærten i ca. 20-25 min. til den er gylden og mazarinmassen stivnet.
Afkøl og fyld tærten med friske jordbær. Drys med flormelis. Servér med flødeskum eller cremefraiche.

---------

Til redaktionen:
Ønskes opskriften fra Odense Marcipan anvendt i online
medier, skal www.odense-marcipan.dk" fremgå som link.


Læs mere her

tags: chokolade, Odense,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar