søndag den 26. februar 2012

Skuddag ? fredag må kvinderne fri

Synes du, at du ventet længe nok på, at manden derhjemme falder på knæ, så er det nu, du skal tage affære. Fredag den 24. februar 2012 er skuddag, hvor traditionen giver kvinderne lov til at fri.

Den ældgamle tradition, der giver kvinderne lov til at fri på skuddag, går helt tilbage til middelalderen, hvor det heller ikke var kutyme, at kvinden friede. Om det var på grund af utålmodige kvinder, der syntes de havde ventet længe nok på deres udkårnes frieri, står stadig i det uvisse. Men hvor bruden vil have romantik, vil gommen hellere fries til med en six-pack og fodbold end champagne og solnedgang.

Hos Brudesalonen Kennedys i Aarhus oplever man nu oftere end før, at det er bruden, der frier og ikke gommen: ?Vi oplever oftere nu, at brudene fortæller om, at det er dem, der har været på knæ. De fleste vælger skuddagen for sjov og mest for at tage fusen på kæresten, hvilket da også virker,? smiler indehaveren af Brudesalonen Kennedys Signe Marie Jeppesen. Traditionen tro skal manden nemlig straffes, hvis han vælger at afslå frieriet, ved at betale 12 silkehandsker hvilket i tidernes morgen var en ret så dyr affære, men som i dag er mest for sjov.

Skuddag er også blandt de mest populære datoer på året til frieri, kun overhalet af juleaften, nytårsaften og Valentines Day, der er de mest oplagte dage at fri på.
?De fleste kvinder vil have romantik på alle hylder. De vil have, at kæresten ligger på knæ med røde roser i solnedgangens skær. Der skal være champagne i glasset og de helt store kærlighedserklæringer, og så vil de have at kæresten skal spørge hendes far om lov til at eje datterens hånd og hjerte,? fortæller Signe Marie. ?Jeg har dog oplevet en brud her hos Kennedys, der sagde til mig ?Han fik jo aldrig taget sig sammen, og så måtte jeg jo gøre det i pausen under Champions League med to dåse-øl?.?

Statistikken viser da også en tendens til at traditionen stadig holder stik, da der i året efter sidste skuddag i 2008 i gennemsnit var flere vielser end årene før.

Så hermed en sjov og traditionel opfordring til kvinderne om at tage fløjlshandskerne af, knæbeskytterne på og gribe chancen, da der som bekendt går fire år, før chancen byder sig igen.


Læs mere her

tags: Champions League, 2008, juleaften, nytår, fodbold, roman, 2012,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar