mandag den 13. februar 2012

Brudekjolen 2012

Hollywoods store divaer gennem tiderne har nu også sat deres præg på brudekjolerne, og ligesom hos Gucci og de andre store modehuse, ser man også på brudekjolerne 2012 den afslappede Charlestonstil med fjer på nederdelen og perlebesætninger på toppen.

Brudekjolemoden ændrer sig med tiden ligesom alt andet, og bruden 2012 har gjort op med tidligere tiders rustningslignende corsager. For bare få år siden havde alle brude bare skuldre og brudekjolen skulle have en corsage, som var stivet fuldstændigt af, så man næsten ikke kunne røre sig.
Designer og indehaver af Brudesalonen Kennedys i Aarhus, Signe Marie Jeppesen, fortæller: ?I dag vil vi have bløde stoffer og brede stropper. Kjolen skal være meget mere afslappet at have på, for bruden vil kunne røre sig og nyde dagen uden at være begrænset af kjolen. Charleston-stilen er et rigtig godt eksempel, når det drejer sig om en komfortabel brudekjole. De bløde silke-stoffer har erstattet den stive satin, og disse kjoler har heller ikke det lange slæb, som nok ser godt ud op ad kirkegulvet, men er yderst upraktisk under resten af festen.?

Det er dog ikke kun Charleston, der inspirerer de store brudekjolehuse i år. Christian Diors New-Look som blev lanceret i 1947, har også sat sit præg med nederdele til midt på skinnebenet, som nok er enkle i udtrykket, men har ekstra stor vidde og masser af tyl. ?Vi vil have en feminin silhuet og være velplejede, med røde læber og negle, og med håret i blødt fald. Vi ser tilbage på dengang, hvor plakater af en ung Marlon Brando hang på væggen i ethvert pigeværelse op igennem 50 ?erne,? smiler Signe Marie og forklarer videre, at blondeærmer, pels og små jakker med perler og krystaller også er et hit blandt de mest trendy brude. At sætte sit helt eget personlige præg på kjolen i form af for eksempel bælter og smykker i smukke pastelfarver, er også vejen frem i brudekjoleverdenen for personligt, det skal det være.

Det traditionelle slør har også fået en hård medfart de senere år. Det er ikke længere et must at skulle iføre sig slør, og også i 2012 bliver de oftere sorteret fra og erstattet af smukke fascinators, bløde fjer og glitrende hårsmykker. Blomster i håret var meget populære indtil for få år siden, men de er nu erstattet af krystaller og ferskvandsperler.
Brudekjolen er heller ikke nødvendigvis elfenbensfarvet længere. Candyfloss og pudderfarver er det absolut mest trendy i 2012, og som Signe Marie fra Kennedys i Aarhus siger: ?Mangler man inspiration til det fuldendte look, kan et afsnit eller to af TV-serien ?Pan Am? sætte dig i den helt rigtige stemning.?


Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar