søndag den 22. maj 2016

Hver tolvte syddanske kvinde klar til plastikkirurgi i 2016


Næsten otte procent af kvinder i Region Syddanmark overvejer at lægge sig under kniven for at ændre udseendet i løbet af 2016. Interessen for kosmetiske kirurgi er størst i byerne.Antallet af plastikoperationer er eksploderet siden årtusindskiftet. Hvad der blev set som ren futurisme tilbage i 1970'erne, er i dag en reel og accepteret løsning for personer, der er utilfredse med deres udseende. I en ny analyse foretaget af Voxmeter for Aleris-Hamlet Hospitaler svarer 7,9 procent af de adspurgte kvinder i Region Syddanmark, at de i løbet af 2016 overvejer at få foretaget for eksempel en brystforstørrende operation, et ansigtsløft eller en fedtsugning. Det svarer til, at hver tolvte kvinde går med tanker om at lade sig operere for at forskønne den fysiske fremtoning. Bo Jønsson er specialeansvarlig overlæge i plastikkirurgi ved Aleris-Hamlet Hospitaler i Esbjerg, der er en del af landets største udbyder af kosmetisk plastikkirurgi. Han mener, at den store interesse er udtryk for en generel holdningsændring i samfundet.

– I dag er plastikkirurgi ikke længere tabuiseret. Vi oplever et større fokus på det naturlige look nu. For langt de fleste handler det ikke om at få de største bryster eller den flotteste modelkrop. Vi oplever en tendens til, at kvinderne blot gerne vil ligne sig selv for nogle år tilbage, så de kan forblive attraktive på jobmarkedet og i deres personlige relationer. Kvinderne gør det i høj grad for deres egen skyld, fordi kosmetisk kirurgi giver et boost til selvværdet, siger Bo Jønsson.

Størst efterspørgsel i byerne

Syddanske kvinders interesse for kosmetiske plastikoperationer ligger på niveau med landsgennemsnittet. Mens 6,2 procent af kvinderne på Fyn og i Syd- og Sønderjylland overvejer kosmetisk kirurgi, har 1,7 procent – hvad der svarer til 6500 kvinder – konkrete planer om at lægge sig under kniven i år.

– Vi oplever stigende interesse for kosmetisk kirurgi på alle vores hospitaler, og det er tydeligt, at efterspørgslen er størst i de store byer. Det kan blandt andet skyldes, at andelen af kvinder under 40 er større i byerne. Og de udgør et segment, som i større udstrækning end gennemsnittet benytter sig af plastikkirurgi, siger Bo Jønsson.

Blandt de kosmetiske plastikoperationer er brystforstørrende operationer mest populære. Det skyldes ikke mindst, at muligheden for at forstørre brysterne med eget fedt suget fra lår eller mave har udvidet målgruppen til kvinder, der ønsker sig et mere natuligt udseende uden implantater. Brystløft, korrektion af øjenlåg og maveløft indtager henholdsvis anden-, tredje- og fjerdepladsen.


Fakta

Aleris-Hamlet Hospitaler er – med mere end 40 specialer og afdelinger i Esbjerg, Herning, København, Aalborg og Aarhus – Danmarks største og bredest dækkende privathospital. Hospitalet udfører over 11.500 operationer hvert år.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, København, Esbjerg, Herning, Aalborg, overlæge, 2016, Sønderjylland, jobmarked, Fakta, kirurgi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar