lørdag den 7. november 2015

Mine favoritter


Gorm Wisweh introducerer gourmetpizzaen. Danmark (u)kronede pizzakonge driver gourmetpizzarestauranter i Danmark og Japan. Han er selvlært i køkkenet i morens café på Bornholm. Han hedder Gorm Wisweh, og han laver gourmetpizzaer.I bogen "Mine favoritter" findes der opskrifter på pizzaer lavet af gode råvarer. For i Gorms verden er pizza meget mere end det, der findes på de fleste fast food-menukort. Han introducerer pizzaer med hestekød, flæsk, lam og hummer. Fyldet kan også være hellefisk, aubergine og kalvetunge. Dette er med andre ord en kogebog om pizza fra a-z. Fra traditionelt håndværk til fuldkorn og glutenfrit.

Gorms tilgang til pizza er som kokken, der nærer stor respekt for, at pizza er rigtig mad og et fantastisk måltid.
Gode måltider slutter af med dessert, så Gorm har også udviklet opskrifter på dessertpizzaer, som vil begejstre både små og store. En af dem er med æble og lakrids, en anden rabarber og en tredje skal laves over bål.

Gorm Wisweh finder sin inspiration i kendte retter fra det jævne såvel som det finere køkken. Og andre gange finde han selv på. Hans hjerte banker for det italienske grundkøkken, som han ofte blander med fri fantasi og nordosle råvarer.

"Mine favoritter" løfter Danmarks statistiske nationalret op til noget, du kan være bekendt at servere alle dage, for alle og alle lejligheder. Og sidst men ikke mindst løfter bogen dig, kære læser, op som den lokale pizzakonge/dronning.

Go' fornøjelse, 3-2-1 - bag!
Bogen udkommer d. 6. november 2015.

Mine favoritter // Gorm Wisweh // fotos David Bering
Turbine 2015 // ISBN: 978-87-406-0397-2 // 118 sider // vejl. pris. 279,95 kr

Læs mere her

tags: Danmark, restaurant, Bornholm, råvarer, Japan, æble,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar