lørdag den 19. september 2015

20 år i skønhedens tjeneste


I 20 år har Herning-pige hjulpet kvinder fra Herning og Hørsholm i kampen mod alderstegn og hudproblemer. Nu fejrer hun sit jubilæum med at komme tilbage på fuld tid efter barsel med sin tredje datter.Der er ingen tvivl om, at Karina Lehmann – på trods af nogle år i Hørsholm – er herningenser helt ind i marven. Hun tager afslappet imod med et stort smil i sin klinik på Gl. Landevej i Herning, da vi kommer forbi for at høre, hvordan det er at have viet sit arbejdsliv til skønhedspleje.

"Det var en sjov tid i Hørsholm, hvor jeg havde flere kendte kunder på klinikken som f.eks. Anne Laxholm. Hun var altid forbi mig for at få en Madonnakur, inden hun skulle på skærmen som dommer i Vild med Dans. En skøn kvinde, som jeg fik et godt forhold til og vi holder forbindelsen ved lige med breve og postkort. Men jeg er bare så glad for at være tilbage i Herning og ikke mindst fordi, nogle af mine tidligere kunder har fundet vej til min nye klinik", smiler Karina.

Herning – Hørsholm tur/retur
Karina har altid interesseret sig for skønhedspleje og hun var ikke i tvivl om, at hun ville have den bedste uddannelse, man kunne få på området. Hun er derfor som en af de få i Herningområdet, der har den internationalt anerkendte Cidesco-uddannelse som kosmetolog. Igennem årene har hun sørget for at holde sig ajour med kurser i de nyeste produkter og behandlingsmetoder.

Allerede som helt ung havde hun lyst til at være selvstændig og da hun var færdig med sin uddannelse som kosmetolog, åbnede hun klinikken "Askepot" på Vestergade i Herning midtby i 1995 - kun 23 år gammel. Efter nogle spændende år med at bygge en forretning op valgte Karina i 2003 at sælge klinikken til en af sine færdiguddannede elever, Helle Nielsen, for at tage til Nordsjælland. Her købte hun en eksisterende hudplejeklinik, hvor som nævnt Anne Laxholm blev fast kunde.

I 2010 solgte Karina klinikken og hun vendte tilbage til Herning med sine to tvillingepiger, der dengang var fire år gamle. Da Karina havde fundet sine ben igen, kastede hun sig endnu engang ud i at starte en klinik op. I september 2012 åbnede "Karina Lehmann Skønhedspleje" på Gl. Landevej, hvor vi sidder og snakker om hendes tid som kosmetolog og selvstændig i skønhedsbranchen.

Hun har haft god støtte af den nye kærlighed i hendes liv og det har betydet meget. Ikke mindst da den lille solstråle, Calina, kom til verden for et års tid siden. "Var det ikke hårdt at stå med en nystartet klinik og blive mor samtidig ", spørger vi. "Selvfølgelig var det dét og måske heller ikke helt planlagt" griner Karina, "men jeg overvejede ikke et sekund at vælge barnet fra. Heldigvis har Calina været så nem, at det var muligt for mig at gå i gang nogle timer om ugen efter et par måneders barsel. Nu starter hun i dagpleje og fra 1. oktober er jeg igen på fuld tid i klinikken – og du må gerne skrive, at jeg fejrer det og mit 20 år jubilæum med et godt tilbud til mine kunder," siger hun med et glimt i øjet.

Gnist og gode produkter bag 20 års succes
Hemmeligheden bag Karina Lehmanns evne til at få succes med skønhedspleje i både op- og nedgangstider, er hendes gåpåmod, glæde ved at have med mennesker at gøre og ved udelukkende at have holdt sig til kvalitetsprodukter. Hun har sværget til Decléors hudplejeprodukter i alle årene, fordi hun ved, at de holder, hvad de lover. Ud over Decléor har hun også valgt at have produkter fra Elisabeth Arden Pro og pHformula og makeup fra bareMinerals på klinikken.

Spændende opgaver uden for klinikken
Via kontakter i sit store netværk har Karina de sidste tre år haft nogle spændende opgaver for Danmarks Radios og TVMidtvest. Det startede med, at hun i 2012 blev tilbudt at give deltagere og dommere "Madonnakuren", inden de skulle på scenen i X-faktorfinalen. Siden har hun haft flere opgaver for TVMidtvest. Hun har f.eks. lagt makeup på gæsterne i programmerne "Min jul", der blev sendt de fire søndage i advent i 2014. "Det har været interessant at møde mennesker som f.eks. Annemette og Anders Fogh Rasmussen, Kandis Johnny og hans kone, Gitte, Annemette Bjarup Riis og programmets vært Trine Jepsen på tomandshånd og mange af dem har overrasket mig positivt," fortæller Karina, "men den allerstørste personlighed, jeg har haft i stolen, har helt klart været 98-årige Lise Nørgaard. Det har været en oplevelse af de sjældne at få lov at møde hende. Hun er et af mine store idoler og jeg vil gerne blive 98, hvis man kan være så frisk, cool og se så godt ud, som hun gør," slutter hun.

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, 2003, Danmarks Radio, uddannelse, Kandis, 1995, Nordsjælland, selvstændig, Madonna, Herning, 2012, Anders Fogh Rasmussen, arbejdsliv, Hørsholm, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar