tirsdag den 3. februar 2015

Ny, lækker fastelavnsopskrift: Orange-marcipankage med sorte katte

En dejlig saftig fastelavnskage med en skøn smag af marcipan og appelsin. Kagen kan sagtens laves et par dage i forvejen, den bliver kun bedre af at stå. Vent dog evt. med marcipan og afpyntning, så marcipanen ikke bliver tør. Fastelavn betyder fasteaften og er efter gamle traditioner begyndelsen på 40 dages faste, der skal forberede os til påsken og markeringen af genopstandelsen. Det var også en gammel skik at feste og spise godt i nogle dage, inden fasten begyndte, og det har siden udviklet sig til skikken med at bage fastelavnsboller og lækre kager.

Det er også en gammel skik at slå katten af tønden til fastelavn. I dag er den sorte kat i tønden afløst af appelsiner, slik og en kat i karton. Og med denne opskrift fra Odense Marcipan kan fastelavn også fejres med en lækker slå-katten-af-tønden appelsinkage.

Ingredienser
225 g smør
200 g Original Odense Marcipan
200 g sukker
4 æg L eller 5 S/M
225 g hvedemel
50 g kokosmel
1 tsk. bagepulver
Skal og saft fra 1 stor usprøjtet appelsin

Smørcreme
100 g blødt smør + 100 g flormelis

Top & pynt
1 stk. Odense Marcipanlåg, hvid + Odense Fondant - sort, gul, grøn og ivory

Tilberedning: Tænd ovnen på 175 C. Rør smør, marcipan og sukker sammen til en cremet luftig masse, (rør i ca. 5 minutter). Tilsæt æggene et ad gangen, pisk grundigt efter hvert æg. Vend mel, kokosmel, bagepulver, saft og skal fra appelsinen i dejen. Hæld dejen i en smurt springform og bag den i ca. 40 minutter eller indtil kagen er akkurat gennembagt.

Lad kagen køle helt af og vend den ud af formen. Pisk smør og flormelis i 5 minutter til en luftig smørcreme og fordel cremen over den afkølede kage. Læg marcipanlåget over kagen og tryk siderne ind. Vend kagen rundt og buk marcipanen ind under, så den lægger sig om selve kagen. Vend kagen rundt igen.
Rul fondanten ud til en tykkelse på ca. 2 mm, og skær hoveder ud til kattene (se foto). Rul små kugler af gul fondant og sæt på som øjne, sæt en ganske tynd stribe af sort i midten, (se foto). Rul små tykke trekanter til næse og sæt dem på.

------

Til redaktionen: Ønskes opskriften fra Odense Marcipan anvendt i online medier,
skal "kilde: odense-marcipan.dk" fremgå med direkte link til opskriften:
www.odense-marcipan.dk/opskrifter/fastelavn/orange-marcipankage-med-sorte-katte.aspx


Læs mere her

tags: Odense,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar