onsdag den 17. juli 2013

Kært Barn - mange navne

Te Hibiscus drikkes overalt i verden - under meget forskellige navne

Roselle , Jamaica , Karkady , Bissap og Red Sorrel ...

Den gamle sætning Kært barn, mange navne passer glimrende, når det gælder Hibiscus-planten. For selvom den hedder noget forskelligt i forskellige verdensdele, så er Te Hibiscus en populær plante overalt i verden. Hibiscus-te drikkes med dens på én gang sure og søde smag med stor fornøjelse og forbindes med en række sunde evner.

Te Hibiscus er årets nyhed fra Hawaii Gartneriet på Odense Blomsterfestival

Hibiscus Sabdariffa er det officielle, latinske navn på Te Hibiscus, der tilhører Malvacaea-familien. Det er en busket urteplante, der kommer fra det tropiske Afrika og som dyrkes i mange lande i hele verden, bl.a. i Ægypten, Malaysia og Australien:

Hibiscus har nogle farvestrålende og flotte blomster, som teen dog ikke laves af. Den laves af frøkapslerne, der er de røde og tørrede dele af blomsterne. Det har en syrlig trane¬bæragtig smag og serveres enten som en varm drik eller som ice-tea, fortæller Torsten Lund, Hawaii Gartneriet, der har Te Hibiscus med som årets nyhed på Odense Blomsterfes¬tival. Der skal blot lidt rørsukker i, så balancerer teen smukt mellem det bitre og det søde.

Hibiscus, historie og helse
Allerede i det antikke Nildalen under faraoernes tid blev Hibiscus betragtet som de adeliges primære drik. Især på grund af plantens evne til at forbedre sundheden. Andre steder i verden er Hibiscus blevet tillagt andre kvaliteter og evner:

Egypterne drikker Hibiscus te til at holde sig afkølet i deres varme ørken klima.
Teen er brugt som et kølemiddel til at regulere kropstemperaturen. Derudover menes denne drik at fremme hjerte- og nervesystemssundhed i Egypten.

I Mexico anvendes Hibiscus te som et mildt og naturlig vanddrivende middel.

Sudanesere bruger Hibiscus te som en ceremoniel skål ved bryllupsceremonier og familiesammenkomster.

Folk fra asiatiske lande som Thailand, Kina og Malaysia, spiser Hibiscus kronblade og krydrer dem med ingefær, da de mener, at dette hjælper med at mindske kolesterol.

I Iran drikker man Hibiscus te som en traditionel hjælp imod lejlighedsvis rastløshed og søvnbesvær.

Hibiscus har i mange år været brugt i folkemedicin til behandling af kræft, hjerte- karsygdomme, feber og forstoppelse. Naturlæger i Afrika brugte den imod forhøjet blodtryk og leversygdom.

De naturlige mineraler som findes i hibiscus blomsten har en positiv effekt på hår. De kan forhindre tidligt hårtab, reducere skæl og gøre sort hår mere skinnende. De naturlige olier er gode til hårbalsam.

I Kina og på Hawaii spises blomsten for at forbedre fordøjelsen.

________________________________________________________________________

Brug ikke Hibiscus blomster, som du har høstet selv uden først at få dem identificeret af en herbatologist og vær sikker på, at blomsterne er fri for pesticider. Køb kun produkter i helsekostforretninger eller fra en specialist.
Kontakt din læge, før du bruger Hibiscus te til at behandle en medicinsk tilstand.


Læs mere her

tags: Thailand, Odense, medicin, Kina, Malaysia, Mexico, ørken, bryllup, Australien, Blomsterfestival, mineraler, hårtab, sygdom, blodtryk,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar