lørdag den 2. februar 2013

Prestigefyldt forskerpris uddelt til unge kvindelige topforskere

L Oréal og UNESCO uddeler pris i samarbejde med Videnskabernes Selskab

HKH Prinsesse Marie overrakte den prestigefyldte forskerpris For Women in Science, indstiftet af L Oréal og UNESCO, til 3 yngre kvindelige topforskere indenfor psykologi, medicin og biologi. Ceremonien fandt sted i Videnskabernes Selskabs historiske festsal.

Eline Lorenzen, Tine Jess og Kamilla Miskowiak er alle sammen kvinder under 40 med styr på karrieren. De ved, hvad de vil, og hvad de kan - og går målrettet efter det. Det er netop fyrtårne som disse, som L Oréal har støttet med CSR initiativet For Women in Science, der globalt set har eksisteret siden 1998.

I begrundelsen v. protektor for UNESCO, HKH Prinsesse Marie, var det da også tydeligt, at netop disse tre forskere som kvinder går foran i forskningens verden:

Kun en ud af fire forskere i verden er en kvinde. Det er ikke mange. Derfor er der brug for initiativer, der støtter og fremhæver unge videnskabskvinder. Og UNESCO-L Oréal legaterne og For Women in Science-programmet er lige netop sådan et initiativ," sagde prinsessen.

Underrepræsentation af kvinder
Kvinder er stærkt underrepræsenterede i de højeste stillinger på danske universiteter. I dag har kvinder næsten halvdelen af Ph.D.-pladserne, men kun én ud af ti professorer i Danmark er en kvinde. Inden for teknisk videnskab og naturvidenskab er kvinder blot repræsenteret med 8 og 10 procent. Derfor er der brug for at sætte fokus på dem og deres resultater.

Stolthed hos L Oréal
Forskning er det afgørende fundament for L Oréals virke, der med 14 forskningscentre verden over hele tiden arbejder intenst for at udvikle banebrydende produkter, der forbedrer kvinders skønhedspleje. Netop derfor ser man hos L Oréal det som helt naturligt at sætte fokus på kvinder og forskning.

Vi vil gerne være med til at udvikle forskningsverdenen, fordi forskning og udvikling er de grundlæggende elementer i vores virksomhed, der er nødvendige for at sikre innovation. Samtidig er kvinder en betydelig del af vores virksomhed, og det er vigtigt at fremme deres indsats inden for de videnskabelige fag. Vi tror på kvinder, og vi tror på deres talent. Men vi ved også at, grundet ydre omstændigheder kan det være en udfordring for kvinder at nå de højeste stillinger i dette temmelig mandsdominerede miljø. Derfor vil vi støtte disse fremragende kvinder og give dem en opmuntring til at fortsætte deres karriere inden for videnskab, forklarer adm. direktør hos L Oréal Danmark, Mark Prestwich.

Bedømmelsesudvalgets begrundelser for valget af legatmodtagere:

Professor Dorte Juul Jensen om Kamilla Miskowiak
Komiteen er meget imponeret over Kamilla Miskowiaks præstationer til dato samt det projekt hun har foreslået i ansøgningen; specielt udmærker hun sig ved en meget holistisk og tværfaglig tilgang til forskningen, og hun har bidraget til forskningsfeltet med helt nye og originale ideer inspireret fra andre forskningsfelter.

Professor Bente Klarlund Pedersen om Tine Jess
Tine Jess er læge og forsvarede sin doktordisputats allerede som 33-årig. Hun har lige siden medicinstudiet arbejdet yderst fokuseret og selvstændigt. Hun har en (for sin alder) stor og lødig videnskabelig produktion. Tine Jess er på alle måder en stærk prismodtager af For Women in Science legatet.

Professor Trine Bilde om Eline Lorenzen:
Eline Lorenzen forsker i forståelsen af vilde dyrs evolutionshistorie, og i hvordan klimaforandringer påvirker dyrenes levevilkår, med det formål at forvalte og bevare truede arter under stadig større miljøpåvirkninger. Eline Lorenzens forskning har således både et stort grundvidenskabeligt og anvendelsesmæssigt potentiale. Hun fremstår som en særdeles kompetent forskningsleder, en anerkendt kapacitet i vildtbiologi, en dynamisk og aktiv populærvidenskabelig formidler, og en exceptionelt engageret og entusiastisk personlighed.

Læs mere om For Women in Science på: www.forwomeninscience.dk

Siden 2007 har L Oréal årligt hædret 3 kvindelige forskere i Danmark med den prestigefyldte pris For Women in Science, der i Danmark uddeles i samarbejde med Den danske UNESCO nationalkommission og Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Vedhæftet: Fact om For Women in Science programmet.


Læs mere her

tags: Danmark, direktør, HK, Bild, medicin, selvstændig, virksomhed, klimaforandringer, 2007, 1998, prinsesse, naturvidenskab, UNESCO, videnskab, psykologi, innovation, miljø, Forskning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar