onsdag den 13. februar 2013

Valentines Day giver varme i kulden

Den mest romantiske dag i året, Valentines Day, gør os meget mere romantiske end alle andre dage i året. Det er dagen, hvor der gives blomster og chokolade, og så er det dagen, hvor rigtig mange mænd griber chancen og frier til kæresten.

Din kæreste har inviteret dig ud at spise, og pludselig falder han pludselig på knæ med en ring i hånden og spørger til din hånd og dit hjerte. Lyder dette som den perfekte Valentines Day, så er du ikke ene om at synes det.
På torsdag er det Valentines Day, og der bliver sendt smukke kort med hjerter på og leveret blomster ud fra alle landets blomsterforretninger.

Bryllupsplanlægger Signe Marie Jeppesen fra Brudesalonen Kennedys ved Aarhus, fortæller: Vi har efterhånden taget traditionen til os som vores egen. I Danmark har vi aldrig haft vores egen tradition, hvor man i den grad kan fejre og vise kærligheden til hinanden. Efter min mening er det er en meget smuk tradition, som jo egentlig ikke behøver at koste alverden, som mange tror. Det, der er det vigtigste, er kærlighed og opmærksomhed og ikke andet.

Efter Signe Maries mening, handler Valentine s Day nemlig ikke om, hvor mange penge, der er blevet brugt, men mere om, at manden forbereder sig inden. Et fint, hjemmelavet kort med hjerter på, hvor han skriver, hvor meget hun betyder for ham, eller en enkelt rød rose på natbordet, når han serverer morgenmad på sengen, vil ofte være nok til, at kæresten synes, han er den mest romantiske mand i verden. Bare det, at han har tænkt over, hvordan han vil overraske hende, er tit det vigtigste. Det kan være en tur i skoven med varm kakao i termo-flasken, som hun ikke lige havde regnet med. Eller en invitation til en tur i sommerhus i weekenden, hvor han på forhånd har sørget for champagne og ild i pejsen. Det er de små, kærlige ting, som hun vil sætte allermest pris på, og som i den grad kan få kærligheden til at blusse op."

Valentine s Day finder sted hvert eneste år d. 14. februar. Det er en amerikansk tradition, som startede i middelalderen, hvor præsten Valentinus i al hemmelighed viede par, der ikke havde lov til at gifte sig, og er også senere blevet den dag, hvor man kunne erklære sin måske hemmelige kærlighed.

Det er også en dag, hvor det er oplagt at fri til sin kæreste, og gør man det, skal man huske at spørge hendes far først. Denne tradition stammer fra dengang, hvor faren ejede datteren, og gommen skulle derfor have lov til at fri til hende. For selvom det ikke i dag er nær så vigtigt at gommen kan forsørge sin brud, er det alligevel de gamle traditioner, der er det mest trendy disse år. Ved at spørge hendes far først, viser gommen igen, at han har forberedt sig inden, og det er noget, vi piger sætter rigtig stor pris på og som vi vil elske at fortælle videre til vores veninder, forklarer Signe Marie.

Selvom du ikke ligefrem har tænkt dig at falde på knæ på torsdag, vil små gaver i form af lingeri og fine æsker med chokolade eller andre lækkerier helt sikkert vække lykke hos din kæreste, som den efterhånden også danske tradition siger. Men husk at det er kærligheden, tanken og overraskelsen, der tæller.


Læs mere her

tags: Danmark, chokolade, roman, penge,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar