fredag den 29. maj 2015

Danske kvinder topper i europæisk klubhåndbold


Med to triumfer i europæiske turneringer er Danmark bedst repræsenteret på kvindesiden og har hele syv hold med i Europa i den kommende sæson.Normalt har Danmark fem hold med i de europæiske klubturneringer på damesiden, men i kraft af to EHF-pokaler på danske hænder i denne sæson har Danmark i næste sæson deltagelse af hele syv hold. Det er en realitet efter Team Tvis Holstebros EHF Cup-triumf og FC Midtjyllands ditto i Cup Winners' Cup.

Det betyder, at Danmark som den eneste nation har syv hold med i de europæiske turneringer i den kommende sæson, mens de øvrige lande blot deltager med fem. Samtidig betyder det i EHF's pointregnskab over klubholdene på kvindesiden, at Danmark genindtræder på førstepladsen til sæsonen 2016/2017 efter at være blevet overhalet af Ungarn i sæsonerne 2014/2015 og 2015/2016.

"Det er klart et udtryk for, at dameligaen har taget et ryk i den rigtige retning, og at der er en stor bredde i toppen af dansk kvindehåndbold, hvor vi ser et højt internationalt niveau, og hvor spillerne også fysisk er godt på vej," siger generalsekretær i DHF, Morten Stig Christensen, der i den sammenhæng også glæder sig på landsholdets vegne.

"Jeg glæder mig over at se, at der er så stor styrke og så stærk konkurrencesituation blandt de bedste klubber, og det giver samtidig et godt udgangspunkt for vores landshold, der jo primært er båret af spillere fra vores hjemlige liga, og som kan drage stor fordel af spillernes internationale erfaring," lyder det fra Morten Stig Christensen.

DHF har indstillet følgende til EHF for sæsonen 2015/2016:

Champions League: FC Midtjylland og Team Esbjerg
EHF Cup: Silkeborg Voel KFUM, Randers HK og HC Odense
Cup Winners' Cup: Team Tvis Holstebro og Viborg HK

Cup Winners' Cup spilles i øvrigt for sidste gang i den kommende sæson, da den herefter slås sammen med EHF Cuppen.



Læs mere her

tags: Champions League, Danmark, euro, Europa, Esbjerg, HK, Ungarn, generalsekretær, regnskab, håndbold, Odense, Randers, Team Esbjerg, FC Midtjylland, Holstebro, klubhold, Viborg, Midtjylland, førstepladsen, Silkeborg, 2016, konkurrence, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar