fredag den 21. november 2014

Mange københavnere ønsker nye øjenlinser efter infoaften

Langt over 100 københavnere deltog ved EuroEyes' netop afholdte informationsaften om øjenoperationer i TV-Byen. I løbet af aftenen blev de fremmødte klogere på, hvordan man med den nyeste teknologi kan skippe brillerne for altid. Interessen var stor for EuroEyes' netop afholdte informationsaften i TV-Byen i Gladsaxe. Langt over 100 københavnere havde nemlig fundet vej til det gamle DR-hovedkvarter for at høre øjenkirurgen Johan Lønsmann Poulsen fortælle om muligheden for at slippe for læsebrillerne.

Arrangementet fokuserede på nye muligheder for at eliminere alderssyn, og det modne publikum vidnede om, at de fremmødte i høj grad var læsebrillebrugere.

– Der er sket store teknologiske landvindinger i de seneste år. Man kan tale om en sand revolution for dem, der gerne vil af med brillerne. Takket være de nyeste trifokale linser kan folk med eksempelvis alderssyn opnå et mere perfekt resultat end nogensinde før – og priserne skræmmer næppe, hvis man er vant til at købe briller med glidende overgang, fortæller Johan Lønsmann Poulsen.

Mange ønsker operation

Blandt deltagerne er der mange, der ønsker at gennemføre den banebrydende øjenbehandling, der giver brillefrihed resten af livet. Ifølge Johan Lønsmann Poulsen skyldes det ikke mindst aftenens anden oplægsholder, Jette Birkedal, som for nylig er sluppet af med brillerne efter en linseoperation hos EuroEyes.

– Det er så dejligt, at jeg ikke længere har besværet med brillerne. Jeg har overhovedet ikke brug for dem, og nu kan jeg også bruge helt almindelige solbriller. Før operationen var jeg nødt til at have specielle solbriller, fordi der skulle styrke i, forklarer den 52-årige sekretær.

Operationen tog få minutter på hvert øje. Inden indgrebet blev Jettes øjne dryppet med bedøvelse, og operationen foregik, mens hun var ved fuld bevidsthed.

Slidt linse udskiftes

Konkret foregår linseoperationen ved, at øjenkirurgen udskifter den øjenlinse, der efter mange års brug er blevet nedslidt. Ved operationen isættes en ny linse, der har de samme egenskaber, som den vi fra naturens side er udstyret med. – Ud over alderssynet fjerner den nye øjenlinse også andre synsproblemer. Blandt andet får man rettet eventuelle bygningsfejl, når man får en ny linse, fortæller Johan Lønsmann Poulsen.

EuroEyes består af 24 klinikker i Danmark, Kina og Tyskland, som korrigerer synsfejl med linseudskiftning samt nyeste laserteknologi. Klinikkerne behandler hvert år et femcifret antal patienter for alle grader af nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl og grå stær. Desuden opereres stadig flere for alderssyn for at undgå brug af læsebriller. EuroEyes er grundlagt i 1993 af øjenlæge Jørn S. Jørgensen. www.euroeyes.dk


Læs mere her

tags: Danmark, euro, Tyskland, Kina, teknologi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar