tirsdag den 5. august 2014

Frankrig fejrer gastronomien

Den franske Art de Vivre, krav om smag og kvalitet, egnsprodukterne og knowhow gør Frankrig til en fantastisk gastronomisk destination der forstår at vække smagsløgene, at få munden til at løbe i vand og få øjnene til at stråle. Thomas Jefferson, Ambassadør for USA i Frankrig i det 18. århundrede har udtalt: "Alle mennesker har 2 fædrelande, sit eget og Frankrig". Det er i år 4. gang man afholder Fête de la Gastronomie i Frankrig og temaet for årets begivenheder er : "Kærlighed til ekspertise og fransk art-de-la-table"

Siden 2011 har Frankrig hvert år fejret fransk gastronomi med passion og stil, og i år er ingen undtagelse.

En gastronomisk festival hvor det franske køkken og dets optagelse på UNESCOs verdensarvsliste fejres i vid udstrækning. Hvert år har festivalen et nyt tema, som danner grundlag for arrangementerne i forbindelse med festivalen.

Chefkokken på Elysée, Guillaume Gomez, der blandt andet har udnævnelsen Meilleur Ouvrier de France er fadder til arrangementet i 2014 og udtaler "At fejre gastronomien er at fejre livet". Han fortsætter "Under Fête de la Gastronomie er det tilladt at smage, det tilrådes at stikke fingrene i dejen, hengive sig til fantasien, mødes over smage, produkter og lade produkternes kvalitet udfolde sig."

Gastronomi er en sektor der involverer et væld af knowhow. Hvad kan ellers samle en landmand, en konditor, en stor kok, en der holder af at lave mand eller en tjener Alle har de deres helt eget præcise håndværk; dyrke, høste, behandle, tilberede, sælge og servere.

Kort om fransk gastronomi.
Fransk gastronomi er en vigtig del af fransk identitet og bidrager både økonomisk og kulturelt
(kilde: DGCIS, 2013)
• 61,8 milliarder euros var omsætningen i 2013 i restaurationsbranchen
• med 794.000 arbejdspladser, hvilket bringer restaurationsbranchen på en 5. plads
• over 145 milliarder euros var omsætningen i fødevareindustrien
• med 475.000 job.
• turister i Frankrig bruger 13,5 % af deres feriebudget på gastronomi.
Læs mere her

tags: USA, euro, 2011, økonomi, Frankrig, 2013, omsætning, UNESCO, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar